tiistai 27. lokakuuta 2009

Kuinka monta romahdusta voi tapahtua peräkkäin

Kauppalehdessä uutisoitiin taas tänään kuinka USA:n kuluttajien luottamuus talouteen on romahtanut. En nyt muista kuinka monta kertaa olen lukenut saman uutisen viimeisen vuoden aikana. Pistää oikeastaan vähän miettimään, että kuinka monta kertaa luottamus voi oikein romahtaa, ilman, että se välissä nousee yhtään.

Jos ollaan ihan rehellisiä, niin ainakin minua alkaa pikkuhiljaa ketuttamaan jatkuvat uutiset kuluttajien luottamuksesta. Toivoisinkin, että ennen seuraavaa romahdusuutista tulisi ainakin yksi tai kaksi uutista, kuinka kuluttajien luottamus on noussut. Muuten tältä romahdusuutisoinnilta menee pohja - tai no, se on mielestäni mennyt jo.

Elämä pienessä maassa on selvästi ahdistavampaa kuin suuremmissa. Suurissa maissa riittää, että uutisoidaan oman maan huonosta taloustilanteesta, tai kuluttajaluottamuksesta. Mutta pienessä, Suomen kaltaisessa, maassa uutisoidaan oman maan kurjuuden lisäksi kaikkien suurempien maiden kurjat uutiset. Ei se ole ihme, että yleistunnelma kaamoksen keskellä on apea ja synkkä.

Ei kommentteja: