maanantai 19. lokakuuta 2009

Kun poliitikolla ei ole mitään sanottavaa

Olenpahan joskus aikaisemminkin pöyhäissyt aihetta - eli poliitikkojen bloggaamista. Selailin taas lämpimikseni blogilista.fi:n politiikka aiheisia blogeja. Päällisin puolin näytti siltä, että maassa on paljon ihmisiä jotka haluavat kirjoittaa politiikasta. Ja sehän on hyvä asia; kun yhteisistä asioista kirjoitetaan antaa se uskoa, että jotakuta nämä yhteiset asiat myös kiinnostavat.

Tarkempi tarkastelu kuitenkin latisti tunnelmaa kummasti. Tuntui, että vähintään puolet blogeista oli vaaliblogeja - eli blogeja, jotka on perustettu vaalien alla kun kampanjapäällikkö on sanonut, että jotkut ihmiset käyttävät internettiä. Plussaa saavat kuitenkin monet eturivin poliiitikot, jotka ovat ottaneet blogin säännölliseksi tavaksi kommunikoida omia ajatuksiaan kansalaisille - jopa vaalikiireiden ulkopuolella. Mutta näytti siltä, että varsinkin ehdokkaat, jotka eivät päässeet vaaleissa läpi, ovat hylänneet omat bloginsa varsin pian vaalien jälkeen. On aika erikoista, että poliittisesti ja yhteiskunnallisesti aktiivinen ihminen, joka oikeasti olisi kiinnostunut hoitamaan asioita, ja jolla oikeasti on omia ajatuksia, ei ole kuitenkaan valmis jakamaan ajatuksiaan muuten kuin vaalien alla. Miksi minun pitäisi uskoa ehdokasta, joka pistää pari kuukautta ennen vaaleja blogin, missä hän kertoo ajatuksiaan? Jos minä olen kiinnostunut politiikasta, tai jonkin ihmisen ajatuksista, niin enkö minä haluaisi lukea niitä ajatuksia pitkin vuotta?

Tai ehkä se on vain niin, että poliittisesti aktiivisilla ihmisillä ei ole mitään sanottavaa muuta kuin juuri vaalien alla?

Ei kommentteja: