lauantai 17. lokakuuta 2009

Eikö Junger eroakaan?

Vanhasen lautakohun seurauksena Keskusta pyrki epätoivoisesti rakentaa vastaiskua YLEä vastaan vaatien Jungerin eroa mikäli lahjusuutinen osoittautuu uutisankaksi. Itse en ole varma onko kyse ankasta vai ei, mutta en minä ole Vanhasen viattomuudesta lainkaan vakuuttunut. Maaseudun väki tietää, että lait ja säädökset koskevat vain kaupunkilaisia. Vai luuletko, että kun pikkukylissä käydään kauppaa työvoimasta, raaka-aineista, koneista tai muusta, että kaikki aina merkitään kirjanpitoon oikein? Koko maaseudun idyllihän perustuu siihen, että naapurit auttavat toisiaan - ohi verottajan tietenkin.

Vaikka itse en ole Junger -faniklubin jäsen, on puheet siitä, että Jungerin pitäisi tämän lautakasakohun takia erota täysin naurettavia. Minkä helvetin takia? Vaikka uutinen olisi ankka, niin mitä sitten? YLE on (käsittääkseni) tehnyt kaiken hyvän etiikan mukaan - pyrkinyt selvittämään faktat, saanut niistä kirjallisen todistuksen ja ovatpa pyytäneet jopa pääministerin kommentteja juttuun. Ehkä kaikki uutiset eivät ole totta?

Tämä olkoon hyvä esimerkki siitä, että ihmisten on pakko opetella lukemaan mediaa ja kyseenalaistamaan sitä mitä televisioissa tai lehdissä sanotaan. Kaikki ei vain aina ole totta.

1 kommentti:

Kyllästynyt kirjoitti...

Hyvä! Noin olen minäkin ajatellut. MV on töppäillyt virassaan itse ihan tarpeeksi, turha ruikuttaa, jos joku häntä vähän tönäisee. Eipä tuo silti vaikuta kovin otetulta tästä(kään) jutusta...
Voin myös vahvistaa teoriasi maalaiskylien tavoista. Ikävä kyllä myös "myytti" siitä miten näissä otetaan paikkakunnalle hiljattain muuttanut vastaan hyvin nuivasti, on totta. Olemme itse saaneet sen kokea kovemman kautta. Näin siis "utböling" eli ulkopuolinen saattaa joutua kärsimään kyläläisten keskinäisistä hyvistä väleistä ja tiukista riveistä pitkäänkin, eikä sille oikein mitään voi.
Tilaisuuden tullen muutamme siis lähemmäs jotakin kaupunkia.