lauantai 24. lokakuuta 2009

Harhaanjohtava mainos?Katsopa ylläoleva mainos tarkkaan. Jos et näe kaikkea tekstiä, voit avata kuvan suuremmaksi lukeaksesi koko tekstin.

Kysymys: Kuinka paljon tuo kyseinen moppi mahtaa kustantaa? Ainakin itselle tulee todella vahva vaikutelma siitä, että hinta olisi tuo 19.95 euroa - eli ihan kohtuullinen hinta.

Menin kuitenkin mainoksen johdattamalle sivulle ja katsoin mitä siellä aiheesta sanotaan. Tuotteen oikea hinta olikin 129 euroa.

Tottahan se on, että mainoksessa ei missään väitetä, että moppi maksaisi vain tuon 19.95 euroa, mutta kyllä mainoksen tekijä on luottanut siihen, että asiakas ei tutustuisi asiaan sen tarkemmin vaan innostuisi tilaamaan nähtyään tuon houkuttelevan 19.95 hintalapun. Hinta on esitetty ja aseteltu tavalla, millä normaalisti tuotteiden hinnat esitetään.

Toivottavasti jokainen tähän "ansaan" langennut palauttaa tuotteen. Siitä kun seuraa se, että myyjä joutuu maksamaan noita lähetys ja palautuskuluja ja sen seurauksena seuraavalla kerralla harkitsevat hieman paremmin mainosta suunnitellessaan.

Ei kommentteja: