lauantai 9. helmikuuta 2008

Poliittisesti korrektia tasa-arvoa

Taloussanomat uutisoi tamperelaisen Koskikeskuksen joutuvan luopumaan naisille omistetuista parkkipaikoista. Koskikeskus oli varannut parkkihallistaan yhdeksän sisäänkäynnin lähellä olevaa pysäköintiruutua vain naisille. Pysäköintiruudut olivat samankokoisia muiden paikkojen kanssa, joten kyse ei ollut siitä, että kauppakeskus olisi halunnut vihjaista, että naiset eivät osaisi pysäköidä tavallisiin pysäköntiruutuihin.

Ilmeisesti naisparkista luopuminen ei johtunut (onneksi) laeista ja säädöksistä vaan enemmänkin asiakkaiden vastaanotosta ja yleisestä keskustelusta. Tosin paikoista ehdittiin tehdä kantelu tasa-arvovaltuutetulle.

Kylläpä me olemme herkkiä. En tiedä kuka kantelun teki, mutta aika varma olen, että kyse on joko yliherkästä miesrunoilijasta tai nutturapäisestä feminististä. Oli kantelija kumpi tahansa, niin valitus on säälittävää.
  1. Jos se jotakuta miestä häiritsee, että kauppakeskuksessa on omistettu pysäköintiruutuja naisille, niin äänestäkää rahoillanne. Menkää jonnekin muualle ostoksille.
  2. Ja aiheesta närkästyneet naiset voisivat yrittää päästä eroon alemmuudentunnostaan. Jos joku omistaisi minulle (tai mille tahansa ryhmälle johon minä kuulun) parkkipaikan kauppakeskuksen parhaalta paikalta, niin minä ottaisin tuon vastaan riemuiten.

Näitä nutturapäiden (miesten ja naisten) valituksia on viime aikoina tullut esiin muutamia - ja ne ovat aina olleet yhtä säälittäviä. Kuten nyt esimerkiksi se TV mainos, missä kymmenet miehet kiroavat seisten Turunväylällä liikenteen ja liikennesääntöjen noudattamisen vaikeutta. Tämä taisi olla liikenneturvan mainos. Mutta kuinka ollakaan joku oli huomannut, että siellä Turunväylällä ei ollutkaan yhtään naista valittamassa. Siinä siis loukattiin selvästi miesten tasa-arvokäsitystä. Ei siinä auta itku markkinoilla, jos tilastojen mukaan ne liikenteessä sähläävät ja sääntöjä rikkovat ovat pääsääntöisesti miehiä. Se oli hyvä mainos, ihan miehisestäkin näkökulmasta.

Nostetaan sitä tasa-arvometeliä sitten kun tasa-arvo ihan oikeasti on uhattuna tai se ei toteudu. Jos joku yritys haluaa ottaa kohdeyleisökseen naiset, niin sallitaan se ilman turhia valituksia. Kuten sanottu, jos se ei miellytä, voit aina asioida jossain muualla.

Ei kommentteja: