lauantai 9. helmikuuta 2008

Jaa.. mitenkä niin ristiriitaista uutisointia?

Olen pyrkinyt seuraamaan sähkömarkkinoita ja sähkön hintaa uutisoinnin kautta. Henkilökohtaisesti pidän tämänhetkistä sähkömarkkinaa erinomaisen epäterveenä ja kuluttajaa sortavana. Perinteisesti kuluttaja on aina voinut kilpailuttaa palveluntarjoajia mikäli tuntuu, että joutuu maksamaan ylihintaa saamistaan palveluista. Sähköalan yritykset puolustautuessaan kehottavat ihmisiä kilpailuttamaan sähköyhtiöitä ja sitä kautta hakemaan säästöä sähkökustannuksiin.

Kilpailutukseen liittyen YLE:n verkkosivuilta olenkin bongannut muutaman aiheeseen liittyvän uutisen viimeisen parin kuukauden ajalta.

Ensimmäinen uutinen on julkaistu Joulukuun 20, 2007 otsikolla:
"Sähkön kilpailuttaminen ei enää hyödytä kuluttajaa".
Sähköyhtiön kilpailuttaminen ei enää hyödytä kuluttajaa. Tuoreen tutkimuksen mukaan sähkön tarjoushinnat ovat jo noin 15 prosenttia kalliimmat kuin listahinnat.

Toinen uutinen on julkaistu Helmikuun 6, 2008 otsikolla: "Sähkölaskusta jopa satasia pois kilpailuttamalla"
Energiamarkkinavirasto laski YLE Uutisille konkreettisten hintatarjousten pohjalta esimerkkejä siitä, kuinka paljon tavallinen sähkönkäyttäjä voisi hyötyä sähkön kilpailuttamisesta. Virasto pyrkii torjumaan käsityksiä, joiden mukaan kilpailuttamisesta ei ole hyötyä kuluttajalle.

Tavallisena kuluttajana sitä on väkisinkin hieman ymmällään... Jo pelkästään YLE:n uutisoinnin pohjalta voi sanoa, että Energiamarkkinavirastolla on paljon tekemistä hintakilpailutukseen liittyvien "harhakäsitysten" torjunnassa... Mutta toisaalta eihän sillä ole niin väliä; näin olemme saaneet kaksi ristiriitaista uutista aiheesta ja uutispalstat täyttyvät.

Ei kommentteja: