lauantai 28. heinäkuuta 2007

Pokka pettää

Pokerista on tullut yksi kuumimmista ajanvietteistä internetissä. Internet on tulvillaan pokeriturnauksia ja -pelejä tarjoavia saitteja. Jäseniksi saitit houkuttelevat käyttäjiä toinen toistaan houkuttelevammilla liittymistarjouksilla. Pokeripelien tarjoukset muistuttavat parin vuoden takaisia operaattoreiden tarjouskilpailuja, missä Elisat ja Sonerat lupasivat uusille asiakkailleen kuun taivaalta. Eräät pokerioperaattorit tuplaavat alkusijoituksesi aina 200 dollariin saakka. Tarjous tietenkin suojataan erilaisilla rajoitteilla, millä varmistetaan, että suurin osa pelaajista ehtii hävitä kaikki sijoittamansa rahat bonuksineen ennenkuin heillä on oikeutta kotiuttaa voittoja.

Yhdysvalloissa internetpokeri saavutti niin suuren suosion, että se alkoi olla jo yhteiskunnallinen ongelma. Yhdysvalloissa hyvksyttiin säädös mikä kieltää internetpokerin tarjoamisen USA:n kansalaisille. Ihan tarkkaan en tiedä säädöksen sisältöä, mutta useiden pokerisaittien säännöissä kielletään yhdysvaltalaisten pelaajien osallistuminen pokeriin.

Jostain käsittämättömästä syystä Veikkaus tai RAY ei ole vieläkään (pari vuotta jälkijunassa) pystynyt pystyttämään pokeripalvelua Suomeen. Pokerin ollessa muotia, aiheesta kiinnostuneet kyllä löytävät itselleen palveluntarjoajan - ulkomailta. Valitettavasti tämä raha ei auta meikäläisiä koyhiä ja sairaita. Ulkomaille lähetetty raha menee ulkolaisten sijoittajien ja yrittäjien taskuun. Ja kun pokerikärpänen puree, sitä etsii pelisaitin sieltä missä pelejä on tarjolla.

Mutta ulkomaille pelatessaan kannattaa olla varuillaan. Valitettavasti yhteisiä pelisääntöjä ei ole, ja lain suoja on verrattain hutera käsite. Itse pelasin vuosia urheiluvedonlyöntiä www.bet24.com:issa. Kesäkuussa päätin kokeilla pokeria heidän kauttaan. Kaikki sujuikin hyvin ensimmäisen kuukauden ajan. Kuten suurin osa aloittelijoista, hävisin ensimmäiset rahani, noin 40 euroa. Ongelmat alkoivatkin noin viikko sitten, kun pokeritilini yhtäkkiä, ilman varoituksia suljettiin. Otin Bet24:ään yhteyttä ja he selvittelivät mitä oli tapahtunut. Ainoaksi syyksi olen saanut sen, että pokerioperaattori on "yhdistänyt" minun tunnuksen johonkin käyttäjään, joka on käyttänyt jotain järjestelmää väärin. Noin viikon ajan kestäneen kirjeenvaihdon seurauksena onnistuin nostamaan vedonlyöntitililläni olleet talletukset takaisin. Pokeritilillä olevat rahat ovat yhä ns. pokerioperaattorin järjestelmässä panttivankina. Kyseinen pokerioperaattori on hyvämaineinen OnGame Networks. Tähän pattitilanteeseen päädyttiin, kun en suostunut lähettämään Bet24:lle sähköpostilla (tai faxilla) molemminpuoleisia valokopioita ajokortistani, luottokorteistani, sähkölaskusta ja luottokorttilaskusta.

Oma tulkintani kaikesta ylläolevasta on, että internetissä toimivat pokerisaitit ovat hyvää ajankulua. Pienet sijoitetut rahasummat ajavat asiansa hyvin. Isoilla rahoilla en internetissä pelaisi. Pidä mielessä, että voit hävitä rahat niin pokerivastustajillesi, kuin pelin järjestäjälle.

Tavoitteeni ei ole haukkua ulkomaisia internetpokerisaitteja. Mutta niiden kanssa kannattaa olla varuillaan - sillä noudatettava laki ei välttämättä ole Suomen tai Euroopan Unionin. Itse aion vielä reklamoida viimeisimmän luottokorttilaskun ja katsoa josko saan rahani pokeritililtä sitä kautta takaisin.

Ei kommentteja: