lauantai 4. elokuuta 2007

Saimmeko sittenkin demarivetoisen hallituksen

Suomen valtiolle viime viikko oli varsinaista juhlaa. Maailan suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia ilmoitti tuloksensa vuoden toiselta neljännekseltä - ja tulos leväytti haavin auki analyytikoiltakin. Voin kuvitella, että valtiovarainministeriössä tanssittiin ripaskaa. Moinen huipputulos tuo valtiolle erinomaisen suuret verotulot. Mikäli Nokia otti oppia alkuvuoden tulospalkkiosotkuista, tulee valtion kassaan toinenkin joululahja. Jos Nokia päätyy palkitsemaan työntekijänsä, on siinäkin tapauksessa nettohyötyjä verottajan pohjaton kassa.

Ja kun sitä kerran päästiin rahan makuun, päättivät valtiovarainministerit lypsää lisää rahaa vakiolehmiltään: viinan veroa ylös, ja samalla luvattiin nostaa polttoaineiden verotusta.

Melkoinen riemuvoitto Nokian (keskiluokkaiselle?) insinöörille, joka asuu muutaman kymmenen kilometrin päässä työpaikaltaan: (mahdollisista) bonuksista puolet pois, työmatkailua kallistettiin ja viinin hintaa ylöspäin.

Onneksi sentään sairaanhoitajien palkat saatiin kuntoon... vai miten se nyt menikään.

No, jos jotain veroja nostetaan, niin ainahan sitä jotain veroja lasketaan... mitäs niitä nyt olikaan: maatilan saa jättää perintönä jälkipolvien riesaksi ilman verottajan väliin tulemista - hyvä. Niin, ja onkos se niin, että perinnöstä ei tarvitse maksaa veroja kuin 20 000 euroa ylittävältä osalta. Harmi, ettei perintöä jaeta joka kuukausi.

Kukas siellä hallituksessa oikein istuukaan? Kokoomus ja Keskusta - vai demarit?

Ei kommentteja: