keskiviikko 8. elokuuta 2007

Lintukoto nimeltä Suomi

Jännän ilmiön olen huomannut kotimaisessa tiedottamisessa. Aina kun maailmalla tapahtuu jotain (pahaa), ehtii joku suomalainen virallinen taho kertomaan kuinka "meillä ei ole samaa ongelmaa". Kyllä on ihmeellinen lintukoto tämä kotisuomi, kun meille ei mitkään pahat asiat koskaan tule. Ja jos tulee, niin ne eivät tee täällä Suomessa koskaan mitään pahaa.

Varmaan ensimmäiset muistikuvani tämäntyylisestä uutisoinnista sattuu erään neuvostoliittolaisen ydinreaktorin totaaliseen tuhoon. Vaikka kyseinen maakunta koki totaalisen tuhon, ja vaikka radioaktiivisen jätteen kerrottiin levinneen ilmavirtausten mukana jopa Keski-Eurooppaan, ehti suomalaiset kertomaan kuinka meille ei tullut yhtään radioaktiivista sadetta tai ilmaa. Merkillistä eikö?

Sitä helposti kohtauttaa olkapäitään ja miettii, että se oli sitä kylmän sodan aikaa se... Mutta valitettavasti tuo ilmiö on juurtunut meikäläiseen viralliseen tiedottamiseen todella vahvasti.

Kun Englannissa alkoi esiintyä hullunlehmäntautia, ehti joku kaikkitietäväinen kertomaan, että meille Suomeen ei tuoda naudan lihaa ollenkaan Englannista. Seuraavana päivänä sitä tuotiin vain ihan vähän, ja viikon sisään saimme jonkinlaiset "todelliset" luvut. Onneksi meillä Suomessa ei tuota tautia koskaan tavattu. Ehkä jossain oli yksi nauta joka saattoi ehkä kärsiä jostain samansukuisesta sairaudesta, mutta luultavasti kyseinen lehmä oli vain vanha ja siksi tärisi.

Pari päivää sitten uutisissa kerrottiin kuinka ilkeät ulkomaalaiset rikolliset yrittävät pestä rahojaan suomalaisessa pankkijärjestelmässä. Mutta eihän se tietenkään onnistu, meille kun ei koskaan tule mitään pahaa. Kaikki tullin takavarikoimat huumeet on matkalla Venäjälle tai Venäjältä.

Pitääpä alkaa pistämään oikein ylös vaikka tänne blogiin kaikki tämäntyyliset uutiset...

Ja jos tätä nyt joku sattuu lukemaan, niin pistäpä tonne juttuun vastaukseksi samanlaisia tarinoita.

Ei kommentteja: