keskiviikko 13. elokuuta 2008

Kaikki Suomen keskustapuolueet

Niin se vain on, että meillä ei enää ole selviä puoluerajoja tai ideologiarajoja. Kaikki puolueet keskittyvät suosion maksimointiin - mikä on johtanut siihen, että kaikki ajavat kaikkien asiaa.

Siinä missä Kokoomus julistautui muutama vuosi sitten työväen puolueeksi (siis ajamaan työtä tekevien asioita) on SDP:n Urpilaisen sydämellä pienyrittäjät. Keskusta lienee ainoa joka on pysynyt tiukasti keskellä. Kokoomus siis halusi kosiskella myös työntekijöitä saadakseen ääniä. Ja nyt Oppositio-Urpilainen haluaa suojella pienyrittäjiä pitämällä kaupat kiinni jatkossakin sunnuntaisin.

Parhaiten linjansa on ehkä pitäneet Keskusta joka yhä ajaa maanviljelijöiden (ja muiden maaseudun elinkeinojen) asiaa, sekä Vihreät, jotka ajavat luonnon arvoja. Vasemmistoliittokin on ottanut selvän pesäeron kommunisteihin, ja siirtynyt harppauksin kohti SDP:tä ja poliitiikan puolueetonta keskustaa.

Jos kysyisin, uskon, että näistä puolueista kaikki olisivat myös minun asialla... Eikä siinä kai mitään pahaa ole. Kyse on vallasta mitä äänestäjät ja kannattajat tuovat mukanaan. Kukapa ei haluaisi olla päättämässä maan asioista ja saada nimeään historian kirjoihin?

Ei kommentteja: