keskiviikko 6. elokuuta 2008

Uutinen? Teliasonera vie Iphone 3G:n Viroon

Digitoday.fi toi iloksemme artikkelin, missä kerrottiin Teliasoneran (tuon ruotsalaisen matkapuhelinoperaattorin) vievän Applen Iphone 3G -mallin eteläiseen naapuriimme Viroon.

TeliaSoneran mukaan iPhone 3G:ssä kaikki iPhonen ominaisuudet yhdistyvät kaksi kertaa nopeampaan 3G-tekniikkaan, sisäänrakennettuihin gps-toimintoihin laajennettuja sijaintipohjaisia matkapuhelinpalveluita varten sekä iPhone 2.0 -ohjelmistoon, joka sisältää Microsoft Exchange ActiveSync -tuen ja jossa toimivat sadat kolmansien osapuolten sovellukset, jotka ovat saatavissa uudesta App Storesta.
Kiihkotonta, puolueetonta uutisointia. Mielestäni on erinomaisen olennaista, että uutisessa (joka rehellisesti sanottuna ei kosketa meitä suomalaisia millään tavalla) luetellaan Iphone 3G:n ominaisuudet.

Tämä on oppikirja esimerkki edellisessä kirjoituksessani mainitsemista PR -artikkeleista, jotka ovat käytönnössä katsoen uutisten nimissä kirjoitettuja mainoksia. Mahtoikohan Apple tai TeliaSonera maksaa tästä kirjoituksesta?

Kysynpähän vain:
a) miksi suomalaista IT- ja digialan seuraajaa pitäisi kiinnostaa mitä ruotsalainen puhelinoperaattori tekee Virossa?
b) miten Applen puhelimen ominaisuudet liittyvät itse uutiseen (joka oli se, että Teliasonera alkaa myymään kyseistä puhelinta Virossa)?

Ei kommentteja: