sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

Öljyn hinta laskee? Ei kai?

Jatketaan suosikkiaiheesta, polttoaineen hinnasta. Pitäisi varmaan vaihtaa blogin nimeksi "rutinaa polttoaineen hinnasta". Ei nyt kuitenkaan vaihdeta ihan vielä, odotan yhä, että jotain vieläkin ärsyttävämpää ilmestyy horisonttiin, jotta voin keskittyä tuon uutukaisen haukkumiseen.

Mutta uutta aihetta odotellessa jatetaan polttoaineen hinnasta. USA päätti siis viime viikolla vaihtaa ulkopoliittista asennetaan Iranin suhteen, sodan lietsonnan ja pelottelun sijaan USA yrittää nyt istua Iranin kanssa neuvottelemaan mm. ydinaseohjelmasta ja ties mistä. Raaka-ainemarkkinat reagoivat tähän uutiseen melko nopeasti ja öljytynnyrin hinta putosi toistakymmentä prosenttia viikossa (tämmöisiä hinnanmuutoksia ei ole ennen nähty kuin noususuunnassa). Tästä innostuneena toimittaja (en muista minkä lehden) kävi jo kyselemässä, Nesteen edustajilta vissiinkin, miten polttoaineen hinta nyt reagoisi tähän öljyn hinnan putoamiseen - sillä kun on perusteltu traagisen jyrkkä polttoaineen hinnan nousu. Arvaatteko millainen vastaus oli?

Ihan oikein arvasit, öljyn hinnan putoaminen ei tietenkään suoraan vaikuta polttoaineen hintoihin - hinnoittelussa pitää huomioida mm. heikentyvä dollari ja kysyntä.

Toistanpa vaan mitä sanoin jo kuukausi sitten:
  1. älä käytä autoa jos ei ole pakko. Mene pyörällä, kävellen tai julkisilla
  2. Ja kun tankkaat, älä tankkaa Nesteellä
Että semmoista tällä kertaa - polttoaineen hinta varmaan nousee Suomessa kun kesä loppuu... ihan vain siksi, että normaalisti hinta on laskenut kesän jälkeen.

Ei kommentteja: