maanantai 22. syyskuuta 2008

Murheellisten laulujen maa

Tänään on taas uutisissa ollut tututtua, nurinaa aiheuttavaa tavaraa. Ensinnäkin öljyalan "lupaama" bensan hinnan alennus kutistui torsoksi, kun bensan hinta ei odotuksista huolimatta laskenutkaan juuri lainkaan. Dieselin suhteen hinnan ei odotettukaan paljoa, sillä dieselin hinnassa bensakauppiaat tulevat ulosmittaamaan käyttövoimaveron aiheuttaman veroedun polttoaineen hinnassa, ennenkuin verotus korjaantuu. Niinpä on odotettavissa, kun dieselin verokohtelu normalisoituu, tulee se maksamaan noin 15-20 senttiä 95:sta enemmän. Sanokaa minun sanoneen.

Toinen herkullinen aihe on tietenkin verkko-ostoksiin liittyvä kuluttajaviranomaisten varoitus. Ihmisten tulee välttä epäluotettavia verkkokauppoja. Viesti on siis, älä osta netissä - älä ainakaan ulkomailta, ja kotimaassakin verkko-ostaminen on aina uhkapeliä. Jep jep.

Ja kirsikkana kakun päällä on veronmaksajien tutkimus, minkä mukaan lisäansioista Suomessa keskimäärin 7% enemmän kuin muualla Euroopassa keskimäärin. Että onnea vain meille suomalaisille - täällä ahkeruus palkitaan.

Ei kommentteja: