keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Ihan kohtuullista coca colaa?

Palasin juuri viikonloppuna lomamatkalta Kanadasta. Mikään ei ole niin rentouttavaa kuin pitää yksi viikko lomaa keskellä syksyä. Tänä vuonna loma sattui hieman aikaisempaan ajankohtaan kuin normaalisti tähtään, mutta hyvä se oli syyskuukin lomailulle.

Kanada on monessa suhteessa hyvin USA:n kaltainen maa. Hinnoittelu, markkinointi ja myynti on hyvin USA tyylistä, joskin ihmiset eivät ole ehkä ihan niin puheliaita, äänekkäitä ja täynnä tyhjyyksiä/latteuksia. Asuimme huoneistohotellissa, missä oli oma jääkaappi. Niinpä kävimme paikallisessa Wal Mart supermarketissa ja ostimme hotellin jääkaappiin virvokkeita. Yksi 12 tölkin pakkaus Diet cokea [coca cola light] maksoi vähän alle 5 Kanadan dollaria. Eurovaluutaksi käännettynä tämä on noin 3.5 euroa (yhdellä eurolla saa noin 1.48 Kanadan dollaria). Eipä ollut limppari kallista.

Eilen kävimme sitten viimein ruokakaupassa täällä kotimaassa. Lielahdessa (Tampereella) olevassa city marketissa hämmästyimme kun näimme 12 tölkin pakkauksen kirsikka coca colaa ja vanilija coca colaa. Kumpaakaan en ole aikaisemmin kotimaisissa kaupoissa nähnyt. Mutta kun näin pakkauksen hinnan, piti ihan hieraista silmiä. Sitten ensin meinasi tulla itku. Se kuitenkin käänty epäuskoiseksi nauruksi. Voisin jopa sanoa, että nauroimme vaimoni kanssa vedet silmissä. Tuo 12 tölkin pakkaus kirsikka coca colaa maksoi 19 euroa. Siis sama pakkaus mikä Kanadassa maksoi noin 3.5 euroa maksoi suomessa 19 euroa. Suomen hinta oli siis lähes 450% kalliimpaa verrattuna vastaavaan hintaan Kanadassa.

Ihan kohtuullista, ainakin minun mielestäni... :-D

Ei kommentteja: