maanantai 1. syyskuuta 2008

Koiranpaskasta

Ajattelin nostaa näin syksyn alla keväisen suosikkikeskustelunaiheen esiin, eli koirien jätökset, mitä paskaksi myös kutsutaan. Joka kevät ihmiset valittavat lehtien yleisönosastoilla kuinka vastuuttomat koiranomistajat antavat koiriensa paskoa pitkin jalkakäytäviä ja kävelyteitä. Ja sitten lumien sulettua on kävelytiet hiekan ja paskan peitossa.

Koiranomistajana voin sanoa, että valitus on ihan aiheesta. Kyllä omistajien pitäisi katsoa vähän mihin koiransa sallii sontia. Eikä se sontiminen vielä mikään tragedia ole. Oman koiran kanssa on oppinut, että välillä se on vain parempi antaa koiran tehdä tarpeensa kun se on tullakseen. Ainahan ne voi korjata siitä mukaansa ja laittaa lähimpään roskikseen.

Mutta olen tässä viime päivinä seurannut naapurustossani tapahtuvaa koirien ulkoilutusta... Asun Tampereella, pientaloalueella, missä rivi- ja paritalojen väleissä kulkee kävelyteitä. Jostain täysin käsittämättömästä syystä jopa täälläkin koirien ulkoiluttajat katsovat oikeudekseen antaa omien koiriensa sontia minne vain. Viimeisen parin päivän aikana olen löytänyt koiranjätökset mm. oman paritaloasuntomme pihanurmelta... ja toiset tarpeet taloyhtiömme vieressä kulkevalta kävelytieltä - keskeltä tietä. Enpä Enpä tiedä mitä pitäisi ajatella, paitsi että minun on lähes mahdoton kuvitella minkälainen ihminen antaa oman koiransa sontia toisten pihalle.

Toinen mielenkiintoinen ilmiö, mihin olen törmännyt on ne vastuuntuntoiset ihmiset jotka korjaavat koirien jätökset kauppojen hedelmäpusseihin ja heittävät ne metsään "maatumaan". Voisiko mitään tyhmempää enää tehdä? Viisaampaa olisi antaa niiden paskojen jäädä siihen tien viereen - siihen ne sentään maatuvat. Korjaamalla kikkareet muovipussiin ja heittämällä muovipussin metsään varmistetaan vain se, että kikkareet eivät maadu luultavasti koskaan.

Ilmeisestikin kaupoissa myytävät biohajoavat Hauska koirankakkapussit ovat kohtuuttoman kalliita. Rulla niitä taitaa maksa reilun euron.

Ei kommentteja: