torstai 5. marraskuuta 2009

Ruuhkamaksut, kyllä kiitos

Mitä Ruotsi edellä, sitä Suomi perässä. Tukholmassa on viime vuosien aikana testattu ruuhkamaksujen tehoa keskustaliikenteen hillitsemisessä. Ilmeisesti kokeilu on antanut pääasiassa postiivista tulosta, sillä Helsinki haluaa myös omat ruuhkamaksut.

Ilmeisesti (en tunne lakia) Helsinki ei kuitenkaan pysty säätämään itse keskusta-alueelleen ruuhkamaksuja, joten Helsingin kaupunki pyytää Suomen valtiota määräämään sen keskusta-alueelle ruuhkamaksut. Kaavailtu maksu olisi noin 6 euroa / päivä. Ainakin minun korvaani tuo 6 euroa tuntuu todella korkealta summalta. Ilmeisesti tarkoitus on enemmänkin hillitä autoilua keskusta-alueella kuin kerätä rahaa.

Helsinki luonnollisesti toivoo, että valtio määrää nuo ruuhkamaksut JA että valtio ohjaa nuo kerätyt maksut kaupungin pohjattomaan kassaan. Itse olen henkeen ja vereen ruuhkamaksuja vastaan. Niinpä toivonkin, että valtio todella määrää nuo ruuhkamaksut, ja mielellään jopa 10 euron päivähinnalla. Mutta samalla toivon, että valtio EI OHJAA kerättyjä maksuja Helsingin kaupungille, vaan pitää ne itsellään ja kuluttaa ne vaikka lääkelaitoksen siirtoon Helsingistä Kuopioon.

Ei kommentteja: