tiistai 8. joulukuuta 2009

Uusi, tehokkaampi älykkyystesti

Oli ihan pakko pistää postaus aiheesta, kun surffaillessa törmäsin mainokseen. Englanninkielisessä mainoksessa on siis älykkyystesti.


Mainoksen perusteella älykkyytesi voidaan päätellä siitä, minkä numeron näet eri värisistä pisteistä muodostetussa ympyrässä.

Noin värisokeana ihmisenä voin vain sanoa, että nyt on tyhmyys saanut ihan uudet mittasuhteet. Aikaisemmin minusta tietokoneohjelmissa usein käytetyt värikoodit tietyille statuksille olivat idioottimaisuuden huipentuma. Värisokeat (joita on toistakymmentä prosenttia väestöstä) eivät nimittäin usein näe noita hienovaraisia vihjeitä. Yksi ärsyttävimmistä esimerkeistä oli winzip joka viestitti värivalolla koska se oli lopettanut paketin purkamisen. Värisokeana saatoin tuijottaa pitkäänkin ja miettiä, että jokohan se on valmis - jokohan se on valmis.

Nyt kuitenkin täyspaska käyttöliittymäsuunnittelu on löytänyt voittajansa - nimittäin viereinen älykkyystesti.

No, koska minä en esimerkiksi näe kuvassa MITÄÄN NUMEROA voin vain vetää johtopäätöksen, että olen idiootti.

Testi on glomobi.com kännykkä-älykkyystesti-tilauspalvelun mainos.

Tai odottakaapas hetki ... tarkempi pohdinta itse asiassa osoittaa tämän älykkyystestin loistavaksi: Olet idiootti jos menet ja tilaat tuolta jotain.

2 kommenttia:

Miikka Värri kirjoitti...

Täällä ilmoittautuu toinen tyhmä! Täytyy sanoa, että naureskelin tuota WinZip esimerkkiäsi, kun mieleen palasivat ajat jolloin kävin etsimässä puolukoita metsästä. Muilla oli ämpärit täynnä kun löysin vasta ensimmäiset marjat...

atammin kirjoitti...

... Tai se kesäpäivä jonka vietin kesätöissä mansikanpoimijana. Se työ jäi tosiaan vain yhteen päivään :-)