tiistai 8. joulukuuta 2009

Työtuomioistuimen sakko on päivän paras vitsi

IAU (Ilmailualan Unioni) käynnisti laittoman lakon viime viikolla kun Northport päätti myydä maatoimintojaan henkilöstönvuokrauksesta tutulle Baronalle. Nyt viikkon lakon alkamisen jälkeen työtuomioistuin sai määrättyä IAU:lle sakon laittomasta lakosta: 13.000 euroa.

Mitä helvettiä??? Siis 13 000 euroa sakkoa siitä, että kyseinen unioni työmarkkinalakien vastaisesti aiheutti ehkä miljoonien vahingot Finnairille. Ja lisäksi julmetun harmin kaikille Finnairin asiakkaille, joiden oli tarkoitus matkustaa lakon aikana. Veikkaanpa, että monelta jäi matka väliin lakon takia.

Mutta eihän se mitään, 13.000 euroa on ihan hyvä summa....

Anteeksi nyt vain, mutta kyllä on maa perseellään jos moisesta toiminnasta seuraan tuon suuruusluokan sakko. Espoon Bluesin omistajan Jussi Salonojan ylinopeus muutama vuosi sitten arvioitiin yli kymmenen kertaa niin vakavaksi ja haitalliseksi rikkomukseksi kuin tämä IAU:n lakko. Miten voi olla mahdollista?

Näihin sakkoihin olisi syytä saada joku tolkku. Malli pitäisi olla esim niin, että jokainen laittomaan lakkoon osallistunut työntekijä joutuu maksamaan puolet siitä palkasta minkä he olisivat ansainneet lakon aikana. Näin laittomilla lakkoilijoilla olisi jotain oikeasti menetettävää, ja asiaan suhtauduttaisiin sen vaatimalla vakavuudella.

Ei kommentteja: