sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

150 dollaria tynnyriltä - ei kiitos

Öljyntuottajien etujärjestö OPEC on pohtinut öljyn hinnannousua ja tullut viisauksissaan siihen tulokseen, että tuotantoa ei ole syytä kasvattaa. Iranin edustaja ennusti öljyn tynnyrihinnan nousevan 150 dollariin ennen kesänloppua. Mikäs siinä, jos hinnan nousu johtuu vain heikenneestä dollarista - mutta tuskinpa niin vain käy. Itse olen myös valmis uskomaan että öljyn hinta se vain jatkaa nousuaan. Ja se nousee niin kauan kunnes jotain radikaalia tapahtuu. Enpä tiedä mitä se radikaali on - ehkä USA hyökkää taas jonnekin, tai ehkä koko ***vetin raaka-ainepörssi romahtaa... tai jotain.

Viikko sitten kirjoitin katkerasti kuinka meidän kaikkien tulisi boikotoida Nestettä ja Shell huoltamoita. Vaikka keino on erittäin epäreilu näitä muutamaa huoltamoketjua kohtaan, on kuluttaja muutoin aika heikoilla. En tiedä auttaako boikottikaan (tuskimp auttaa) mutta ainakin jotain on yritetty. Oma päätökseni on johtanut siihen, että viimeksi tankkasin hieman kalliimmalla ST1 asemalla; Shellin kylmäaseman vieressä.

Mutta vielä radikaalimpi ratkaisu oli alkaa kulkea töihin pyörällä. Koska joudun työmatkallani ajamaan lähes keskustan läpi, ei pyörällä kulkeminen edes hidasta matkantekoa mitenkään merkittävästi. Autolla matka kestää noin 20 minuuttia - ja pyörällä 25. Niinpä jokainen sateeton päivä säästää minulta noin 2.5 euroa ja se on suoraan pois öljy-yhtiöiden, huoltamoiden, öljynjalostajien ja öljyntuottajien kassasta.

Ei kommentteja: